Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ: «Την πορεία της πανδημίας της γρίπης παρακολουθούν στενά οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς όλες ανησυχούν για το κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων τους, αλλά και για το ύψος των αποζημιώσεων σε περίπτωση θανάτων (...) Προβάλλουν το επιχείρημα ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και υγείας δεν καλύπτουν τους ασφαλισμένους σε περίπτωση πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ασφαλισμένος προσβληθεί από τον ιό της γρίπης η νοσηλεία του δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία. Επίσης, σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης οι δικαιούχοι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: «Προετοιμασίες για "θερμό" φθινόπωρο. Η ΕΛ.ΑΣ. εξοπλίζεται με πυρίμαχες στολές, χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ, αλεξίσφαιρα γιλέκα και όχημα καταιονισμού (...) Αξιολογούνται σοβαρά σχετικές εισηγήσεις για δραστική αύξηση των διμοιριών των ΜΑΤ. Τα παραπάνω δεν είναι ασύνδετα με τις εκτιμήσεις για ένα "θερμό" φθινόπωρο, καθώς πολλά κοινωνικά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά (...) Η φημολογούμενη έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ (2010 - 2015), στα πρότυπα αντίστοιχου που "έτρεξε" παραμονές της εξάρθρωσης της "17 Νοέμβρη" και Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνει ότι Ασφάλεια και Δημόσια Τάξη βρίσκονται υψηλά στην κυβερνητική ατζέντα (...) Συνεχείς είναι οι δοκιμές των διασπώμενων χειροβομβίδων καουτσούκ (...) Εξετάζεται "παρτίδα" που κατασκευάζει εργοστάσιο στη Γαλλία. Οι συγκεκριμένες περιλαμβάνουν 18 "κομμάτια" σε κάθε χειροβομβίδα» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗΣ: «Μόνον το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ θέλουν πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, θα τις κερδίσει και ο ΛΑΟΣ για να λεηλατήσει ακόπως τη Νέα Δημοκρατία (...) Το ΚΚΕ, παρά τη συνήθη ρητορική του, ότι είναι πάντοτε σε ετοιμότητα και δεν έχει πρόβλημα με το πότε θα διεξαχθούν εκλογές, δεν τις θέλει, γιατί διαπιστώνει ότι δεν είναι πια ο προνομιακός χώρος υποδοχής της δυσφορίας των πολιτών. Στο πεδίο αυτό απέκτησε υπολογίσιμο ανταγωνιστή, τον ΛΑΟΣ. Για να απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία του απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες και για να είναι αυτές αποτελεσματικές πρέπει να κυλήσει ο χρόνος» (ο Τ. Παππάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ